Cheesecake με φράουλα

Αναρτήθηκε την : 26 Φεβρουαρίου 2011 16:50 από : Natasa

Συστατικά


Για τη βάση:

Χρειαζόμαστε

  • 3 πακέτα μπισκότα Μιράντα Παπαδοπούλου (τριμμένα με το μούλτι για μεγαλύτερη ευκολία)
  • 250 γραμμάρια μαργαρίνη λιωμένη

Για τη γεμιση:

  • 2 πακέτα τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια των 200 γραμμαρίων το κάθε ένα
  • 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
  • 500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγύ και παγωμένη για 3-4 ώρες στο ψυγείο
  • 2 φακελάκια ζελατίνα σε σκόνη των 10 γραμμαρίων το κάθε ένα

Για την επικάλυψη:

  • 1 βάζο μαρμελάδα φράουλα, κεράσι ή βύσσινο
  • 1/3 φακελάκι ζελατίνα σε σκόνη των 10 γραμμαρίων

Φτίαχνει ένα ταψί…

Οδηγίες
  1. Για την παρασκευή της βάσης ανακατεύουμε τα τριμμένα μπισκότα με τη λιωμένη μαργαρίνη και τοποθετούμε σε φόρμα με στεφάνι διαμέτρου 24 εκατοστών πιέζοντάς τα καλά.
  2. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Για την παρασκευή της γέμισης μαλακώνουμε τα 2 φακελάκια ζελατίνας σε 12 κουταλιές της σούπας κρύο νερό και κατόπιν προσθέτουμε το αντίστοιχο ζεστό νερό ανακατεύοντας καλά μέχρι να διαλυθεί.
  4. Ανακατεύουμε καλά (κατά προτίμηση με μίξερ) το τυρί κρέμα με το ζαχαρούχο γάλα και προσθέτουμε την υγρή ζελατίνα που ετοιμάσαμε ανακατεύοντας πάλι πολύ καλά.
  5. Τέλος προσθέτουμε και την παγωμένη κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας ελαφρά αυτή τη φορά και προσθέτουμε το μείγμα μας στη φόρμα με τα μπισκότα και αφήνουμε στο ψυγείο.
  6. Για την παρασκευή της επικάλυψης μαλακώνουμε το 1/3 φακελάκι της ζελατίνας σε 2 κουταλιές της σούπας κρύο νερό και κατόπιν προσθέτουμε το αντίστοιχο ζεστό νερό μέχρι να διαλυθεί.
  7. Προσθέτουμε την υγρή ζελατίνα στη μαρμελάδα και αφού ανακατέψουμε καλά την τοποθετούμε στο ψυγείο για 5-10 λεπτά.
  8. Τέλος προσθέτουμε το μείγμα της μαρμελάδας στη φόρμα με τα μπισκότα και την κρέμα και αφήνουμε στο ψυγείο για 16 ώρες τουλάχιστον για να «δέσει» το γλυκό μας.

Μικρά αλλα χρήσιμα μυστικά…

Να σας ενημερώσω πως η ζελατίνα είναι απαραίτητη για το «στήσιμο» του Cheesecake. Μην φοβηθείτε ότι θα σας αλλοιώσει τη γεύση.

Επίσης προτείνω για το εύκολο ξεφορμάρισμα του γλυκού να χρησιμοποιήσετε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος στη βάση της φόρμας πριν από την παρασκευή του.

Σχόλια Κλειστά